25 Nisan 2014 Cuma

İNSAN GÖRÜNÜMLÜ VAMPİRLER

Bu tip insanlar hemen yerde fazlaca bulunmakta olup özellikle ofis ortamında kendilerine sıkça rastlanmaktadır. Adete vampirin kanınızı emmesi gibi bu da sizin tüm enerjinizi emerek bitip tüketir. Bu insanla karşılaşmanızın iki dakikalık sohbet sonrasında bile başınız ağrır, mideniz bulanır, eğer ayaktaysanız başınız döner lendiniz bira önce açık havaya atıp nefes almak istersiniz. Bu belirtileri hissediyorsanız aramıza hoşgeldniz. Hoşgeldin insan görünümlü vampir tarafından enerjisi sömürülen insanoğlu. Korkma bu insanlarla karşılaşmaman belki mümkün değil ama onlara çeşitli karşı korunma yöntemleri mevcut. Yeterki sabırlı ol, strese girme. İlk iş olarak bu insanları tanıyalım.

            Bu insanlar ikiye ayrılılar.
1-) Sürekli kendi sorunlarından bahsedenler.
2-) sürekli sende kusur bulanlar.

İlk gruptaki insanlar sizi görmeye görsün hemen sorunlarından bahsetmeye başlayıp içinizi şişirirler. Sürekli sorunları vardır. Sorunları hiç bitmez sürekli şikayet ederler. Şikayetlerinin konusu bazen işi, bazen eşi, bazen çocukları arasında değişiklik gösterir. Ya işinden bunalmıştır, ya eşi bunu hiç anlamıyordur ya da çocuğu hiç laf dinlemiyordur. Hayatı bu üçgen bu üçgen arasında sıkımış kalmıştır. Bu tipteki insanlar kaplumbağaya benzer, kaplumbağalar nasıl evlerini sırtlarında taşırsa bu insanlarda tüm dertlerini omuzlarında taşır. Bunlara nasılsın diye sormaya gör hemen başlarlar anlatmaya aman nasıl olayım işler çok yoğun başımı kaldıramıyorum, çalışmaktan hiçbirşeye vakit kalmıyorki, evde çocuklar perişen, koca zaten ayrı alemde, beni hiç anladığı yok vs. vs.  Hiç bitmek bilmez dertleri. Dünyanın tüm yükü benim omuzlarımda modundadırlar. Kendi mutsuzluklarını size de bulaştırılar. Onlarla karşılaştıktan sonra kendinizi yorgun ve sorunlu hissedersiniz. Çevrenizde böyle insanlar varsa ki her ortamda bu tipler kesin vardır olabildiğince bu insanlardan uzak durmakta fayda vardır. Bu pek mümkün olmasa da (içinizden sürekli olarak yeter be adam senden de senin dertlerinden de fenalık geldi bi senmisin bunları yaşayan diye geçirip adamın kafası patlamak istesenizde sakin olun gerek yok) he he bütün dertler senin üzerinde en çok sen çalışıyorsun, en çok çileyi sen çekiyorsun deyip yolunuza devam edin.

            İkinci guruptaki insanlar ilk gruptakilere göre daha tehlikelidir. Zaten ilk görüşte tanırsınız bu insanları dilleri zehir gibidir, akrep gibi illa sokacak birini bulurlar. Öyle mutsuzdurki bu insanlar başka nasıl yaşanır bilemezler. Kendileri mutsuz olduğu gibi başkalarını da mutsuz etmek için ellerinden gelen herşeyi yaparlar. Sabah kalktınız kendinizi bu çok iyi hissediyorsunuz, güzel güzel giyindiniz işe geldiniz böyle bir insanla karşılarsanız hemen kaçın ordan vakit kaybetmeden. Yoksa sizi böyle mutlu görmesinler  her an saçınıza, başınıza takabilir türlü laf sokmalarla günün geri kalanını size zehir edebilirler. O yüzden bu insanlarla karşılaşınca hemen yol değiştirin, görmemezlikten gelin.


1 yorum:

  1. İş ortamında bu tip insanlarla bazen mecburen aynı ortamları solumak zorunda kalıyor insan ama hakikaten de bir bahaneyle yanından kaçmak en güzeli. "Kitapçıya uğramam lazım / Acil işlemlerim yarım kalmıştı,onları halletmem lazım / Ahh Starbucks'dan kek alasım geldi" :)) gibi

    Hayat çok kısa ve en güzel şeyleri hakediyor senin gibi güzel yürekler...

    YanıtlaSil