20 Ağustos 2013 Salı

Zorlu Ofis Hayatında Hayatta Kalmanın Yolları



1-) Gerçekler: Kaskınızı takın, kemerleriniz bağlayın, tüm alet erdavatlarınızı hazırlayın. Zorlu bir yolculuk bu malum J hazırlıklı ve tedbirli olmakta fayda var.

2-) Hayaller: İşteki ilk gününüz, niyayet uzun uğraşlar sonucu iş bulabildiniz. Çok heyecanlsıınız, evet iş hayallerinizin iş değil zaten kim küçükken ben büyüyünce havasız, güneş görmeyen, bir yığın insanın bir arada yaşadığı plazada çalışmayı isterki. Bingo cevap hiç kimse.  Genellikle çocukluk hayllerinde ilk sıradaki meslekler pilot, doktor, astronot vs. dir. Hem astranot olup da napacam onlar geçmişte kaldı şimdi esas olan para kazanıp aç karnımızı doyurmak, hayallerde neymiş diyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü plazalarda hayal kurmamak birinci şarttır. Eğer girmeden önce hayalleriniz varsa merak etmeyin yoğun çalışma temposunda onların hepsi gerçekten hayal olcak kalacaktır.

3-) Uzun Çalışma Saatleri : Aaaa. Yoksa kimse size çalışma şartlarından bahsetmedi mi? Sabahtan akşama kadar full time çalışacağınızı bilmiyor musunuz? Burada zaman kavramı başka çalışır. Sabahın köründe geceyarısına kadar çalışırsınız. Sabah kalktığınız da karanlıktır akşam işten çıktığınızda karanlık bir süre sonra zaman kavramının hepten kayar ne zaman sabah ne zaman akşam şaşırırsınız. Öyle ki; çoğu sabah işe geldiğinizde sanki hiç eve gitmemiş gibi hissedersiniz kendinizi. Eee başta dedik size zorlu bir yolculuk bu ona ekipmanlarını hazır olsun diye. 

4-) Özel Hayat: Yoğun çalışmaktan bahsetmiştik bir önceki kuralda.  O kurala eklemek istediğim bazı eklemeler var. Eğer işe evli olarak girdiyseniz sorun yok, yeni birini tanıma, flört etme, sevgiliyi mutlu etme, ona zaman ayırma, evlilik aşaması gibir bir dolu zorlu aşamayı gençken hallemişsiniz demektir. Bu da bunlar için ekstra bir çaba harcamanız gerekmediği anlamına geliyor. Çünkü işe girdikten sonra çok yoğun çalışacağınız için ne yeni ortamlara girmeye zamanınız ne de haliniz kalacak. Hemen üzülmeyin canım iş arkadşaları var evet seçenkeler kısıtlı kabul ama bu da hiç seçeneğin olmadığı anlamına gelmiyor J

 Eğer evliyseniz eşinizin yüzünü iş arkadaşlarınızınkinden daha az göreceksiniz demektir. Ama üzülmeyin o kdar da kötü bir durum değil böylece dır dır çekmekten ve sürekli şikayet dinlemekten de kurtuluş olursunuz J

5-) Mücadele Hazırlığı: Geldik 5. Kurala. İlk dört kuralı okudunuz, ben gencim, mücadeleyicim beni bu şartlar mı yıldıracak, bunlar da ne ki diyorsanız işe başlamaya karar verdiniz demek.  O zaman mücadeleye devam.

6-) Ofis Dedikoduları: İşte geldik en önemli maddeye. Bir ofisin olmazsa olmazı ofis dedikoduları. Hiç dedikodusuz ofis mi görülmüş. Hadi canım kandırmayın ne beni ne kendinizi. Şu ofise yeni gelen kızın kalçaları çok mu büyük ne, muhasebedeki kız da insan kaynaklarındaki çocukla çıkıyormuş bu kadar hızlı yükselmesinden de belliydi zaten, aaa duymadınız bunları. İşe yeni başladığınız için uzun bir süre; işe yeni biri  alınıp gözler onun üzerine kayana kadar sizde olacak. Buna şimdiden hazırlıklı olun. Çay kahve molasında sizin dedikodunuz yapılacak, ne giydiniz günlük olarak analiz edilecek, davranışlarınız, eğitiminiz onlar için sürekli bi dedikodu malzemesi haline gelecek. Merak etmeyin biraz alıştıktan sonra o dedikodu çarkına siz de gireceksiniz.


İşe başlamadan önce bizi bekleyen gerçekleri gördük. İşe başladıktan karşılacağımız olaylar, karşılacağımız enterans insanlar ise arkası yarın J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder